Website Check

Doe de Website Check bij MarketingScore

Uitgebreide rapportage

Met de online website check zorgen we dat jij direct inzicht krijgt in de verbeterpunten van je website. Zo weet jij meteen waar voor jou online de kansen liggen voor jouw business. Ben jij benieuwd hoe jou website scoort op de verschillende punten? Vraag dan nu de website check aan en ontvang jouw marketingscore. Niet in lastige code of marketing taal, maar in heldere bewoording en met effectieve aanbevelingen.

Doe nu de gratis website check

Je kent het wel: je hebt net een mooie website laten ontwerpen met een design helemaal naar jouw wens of je beheert en bezit al een tijdje een website of webshop, maar toch knaagt er iets. Uit de Google Analytics gegevens blijkt maar weer dat er naar jouw idee te weinig bezoekers naar je website komen, of dat ze wel heel snel afhaken in de webshop.  Ook na een zoekopdracht op Google komt het bedrijf van jouw concurrent wel bovenaan te staan, maar jouw bedrijf blijft hangen op een aantal plaatsen lager. Dat is vervelend en kost je potentiele klanten die nu bij je concurrent zijn. Iets wat je niet wilt. Doe daarom de website check en kom bovenaan te staan op Google.

Je website optimaliseren voor een top ranking op Google

SEO oftewel zoekmachine optimalisatie draait om een zo goed mogelijk ranking bij Google. Op die manier wordt je beter gevonden, zonder daar actief op te adverteren. Je SEO score wordt bepaald op basis van zoekwoorden en geoptimaliseerde teksten die geschreven worden op basis van deze zoekwoorden en de zoekintentie die iemand heeft. Hoe beter jouw teksten en titels aansluiten bij de zoekintentie en het zoekwoord, hoe beter je ranking binnen Google. Zo behaal jij een hoge SEO score.

Technische website optimalisaties

Met technische website optimalisatie worden de presentaties van de website gemeten. Dit houdt in dat er gekeken wordt naar de snelheid van de website, de snelheid op mobiel en desktop, fouten op de website, veiligheidscertificaten van de website en de serversnelheid. Al deze punten samen tellen op naar een technische website score. Niet alle punten wegen even zwaar mee, omdat ze in sommige gevallen minder van invloed zijn op de score. Hierdoor hebben deze punten een ranking van zware impact naar kleine impact. Met zware impact wordt bijv. een verlopen veiligheidscertificaat bedoeld. Met het zogenaamde SSL-certificaat krijgt de website een veilige status mee. Zonder deze status kan Google besluiten om de website tijdelijk te blokkeren, omdat er veiligheidsrisico’s zijn.

Website optimaliseren voor mobiel en desktop

Meer dan de helft van al het website verkeer komt tegenwoordig via mobiel. Op sommige websites is dit zelfs meer dan 75%! Daarom is het een vereiste dat je website een responsive design heeft, zodat je website op zowel desktop als mobiel optimaal presteert. Met een responsive design wordt je content automatisch geschaald naar het juiste formaat. Hierdoor blijft de vormgeving voor ieder device behouden. Dit zorgt ervoor dat je bezoeker langer op je website blijft en zorgt dit voor een stijging in de conversie. Tegenwoordig worden de CMS systemen zo ontwikkeld dat ze in de meeste gevallen al een responsive design functie hebben. Echter zijn er nog veel website van voor 2014 in die lucht die geen responsive design hebben.

Optimaliseren voor gebruiksvriendelijkheid en conversie

Natuurlijk wil je dat jouw website goed converteert. Dit kan zijn met een goede webshop, maar eigenlijk draait het er om dat je bezoeker kan vinden wat hij of zij precies zoekt. Met het optimaliseren van de conversie zorgt je voor een hoger resultaat uit je websitebezoeker. Daarnaast zorgt het voor een hogere gebruiksvriendelijkheid. Zo gaat jouw bezoeker eenvoudig door de website heen, is de gebruikservaring uitstekend en zal het daarnaast zorgen voor een loyalere klantgroep. En dat wil natuurlijk iedereen. Maandelijks terugkerende bezoekers zorgen immers ook voor een hogere ranking op Google.

Om de gebruiksvriendelijkheid van je website verder te verbeteren en te optimaliseren, is het nodig dat je weet waar de problemen binnen je website zijn en waar jouw bezoeker tegen aan loopt.

Wil je meer weten over hoe we een website doen analyseren? Ontdek dan onze werkwijze

 

Uitgebreid rapport

Wil jij weten hoe jouw website scoort op SEO-waarde, pagina snelheid, organische keywords, backlinks en foutenopsporing? Laat jouw website scannen en ontvang een analyse en rapport met daarin de verbeterpunten voor je website. Zo weet jij direct wat je kunt verbeteren aan je website om zo nog beter te scoren op Google en andere zoekmachines.

Vrijblijvende marketingcheck van je website
Laat je website analyseren!